Transfer novca

Kao sto je vec spomenuto na stranici Agencije, transfer novca sa agencija se vrsi preko Payoneer-a, PayPal-a ili Skrill-a.
Minimalni iznos koji trebate skupiti da biste povukli novac zavisi od agencije do agencije i krece se od $25 do $100.

Registracija Payoneer

Kliknite na Payoneer, izaberite Individual i popunite licne podatke. Provjerite dobro da niste pogrijesili i korisitite englesku abecedu (slova bez kvakica).

Nakon toga predjete na drugi korak i ukucate tacnu adersu stanovanja kao sto je navedeno na vasim licnim dokumentima i broj mobilnog pomocu kojeg cete verifikovati nalog.

Na trecem koraku Security Details ukucajte Username, password Security Questions (negdje pribiljezite Security Questions and Answer za svaku slucaj). Izaberite dokument koji cete priloziti, pasos, licna (osobna) karta ili vozacka dozvola i ukucajte podatke.

I na kraju na cetvrtom koraku trebate ubaciti podatke bankovnog racuna za povlacenje novca ili mozete novac povlaciti direktno na Payoneer karticu, ali o tome kasnije. Na kraju strihirajte Terms and Conditions i kliknite na Submit.

Nakon toga trebate cekati do tri radna dana da Payoneer odobri profil nakon cega idete na Settings>Verification Center. Tu cete vidjeti polje za upload dokumenata. Potrebno je da upload-ujete licnu sa obe strane, vozacku ili pasos. Takodje trebate poslati i validni racun ne stariji od tri mjeseca, racun od struje, fiksnog telefona ili izvod iz banke.

Nakon sto upload-ujete dokumente na uvid, dobit cete email obavijest o verifikaciji nakon 2-3 radna dana.

Fotografije dokumenata ne treba a budu kropovane, treba da se vide sve ivice i da budu ciste fotografije. Takodje file ne smije prelaziti 3MB.

Kada saljete licnu ili vozacku potrebno je uslikati obe strane i poslati svaku stranu posebno.

Narucivanje Payoneer kartice ce Vam biti omoguceno kada na racunu skupite minimum $100 u zadnjih 6 mjeseci.

Kliknite na Bank$Cards>Payoneer cards, zatim na Order a card. Izaberite vrstu kartice physical or virtual, ako zelite dizati novac na bankomatu, placati on-line ili kupovati karticom po prodavnicama, kliknite na Physical. Izaberite valutu u kojoj zelite karticu USD, EUR, GBP ili CAD.

Kartica ce stici za 7-15 dana.

Kada kartica stigne kliknite na Setting pa na Payoneer cards. Tu cete vidjeti karticu, kliknite na Activate. Takodje, na ovu stranicu mozete doci tako sto cete skenirati QR code koji ste dobili uz karticu.

Druga opcija je da pozovete broj koji ste dobili uz karticu. Kada ste odabrali metodu aktivacije, pojavice se skocni prozor gdje trebate ukucati broj kartice. Kliknite kvakice za Terms and Conditions pa Ativate. Na email ce stici poruka sa likom na koji trebate kliknuti da bi Vam se prikazao PIN Code.

Ukljucite Top-up opciju tako da mozete postaviti limit na karticu u slucaju kradje. To je to, mozete trositi novac sa kartice za primanje novca, online kupovinu, dizanje na bankomatima i kupovinu u prodavnicama.

Registaracija na PayPal

Registracija na PayPal je dosta jednostavnija. Otvorite PayPal stranicu pa Sign Up. Izaberite Personal or Business Account, ukucajte broj mobilnog da dobijete kod, nakon toga ukucajte licne podatke.

Dobit cete link na email za verifikaciju, kliknite na link i zatim unesite vasu tacnu kucnu adresu.

Zatim slijedi verifikacija bankovnog racuna i kartice da bi mogli primati novac. Za podrucje Bosne i Hercegovine za primanje novca koristi se iskljucivo Visa kartica. Sa Master karticom mozete placati preko PayPala ali ne mozete primati novac.

Udjite na PayPal i kliknite na Pay and Get Paid tab. Ispod Wallet sekcije klik na Choose Bank and Cards.

Vodite racuna da na bankovnom racunu imate minimum 10 KM/5€, jer ce PayPal prilikom verifikacije povuci $0.01-$0.99. Morate sacekati 1-3 dana da se ta transakcija prikaze na izvodu banke i pored iznosa na izvodu ce pisati cetverocifreni kod koji kopirajte na PayPal.

Zatim kliknite na Link a Debit card na Wallet stranici i pratite instrukcije i ubacite podatke o kartici.

Sada mozete primati novac, kupovati preko neta ili slati novac korisnicima registrovanin na PayPal.