Zarada preko Fiverr-a

0 Comments

Freelancer

Fiverr je internet platforma koja omogucava ljudima da ponude svoje usluge i zarade novac. To je on-line trziste na kojem mozete ponuditi razlicite vrste usluga, poznate kao “gigovi”. Korisnici nakon sto kreiraju profil, postavljaju detalje o svojim vjestinama i uslugama i nude gigove po po odredjenoj cijeni. Kupci koji traze neku vrstu usluge, mogu pretrazivati profile i gigove, dogovoriti se sa korisnikom i platiti uslugu koju izaberu. Sva komunikacija izmedju korisnika i kupaca se odvija preko platforme kao i placanje i davanje ocjena jedni drugima.

Fiverr je popularan medju kreativnim profesionalcima, kao sto su graficki dizajneri, pisci, prevodioci, programeri, muzicari, marketinski strucnjaci, ali takodje podrzava i druge vrste usluga poput edukacije, konsaltinga i virtuelne asistencije.

[mondiad-native-ad uuid=’c814799b-d991-431d-8369-7e47688923ae’]

Fiverr je globalna platforma i moze da se registruje bilo ko bez obzira na lokaciju i odlican nacin za one koji zele da prosire svoju freelancing karijeru.

Registarcija na Fiverr

Korak 1: Posjetite Fiverr web stranicu i kreirajte nalog pomocu emaila ili postojeceg Google ili Facebook naloga.

Korak 2: Nakon kreiranja naloga popunite profil, napravite opis koji ce privuci klijente. Takdoje mozete dodati informacije o svojim vjestinama, prethodnom iskustvu itd.

Korak 3: Odaberite usluge koje podrzava Fiverr kao npr. pisanje, prevod teksta, muzika itd. i za koje ste strucni.

Korak 4: Kliknite na “Start Selling” kako bi ste kreirali svoj gig. Za svaki gig treba da navedete opis usluge, cijenu, vrijeme isporuke i sve informacije koje sto bolje opisuju ponudu.

Korak 5: Postavite primjere svog prethodnog rada pomocu galerije koja moze ukljuciti fotografije, video ili tekstualne dokumente koji ilustruju vase vjestine i sposobnosti.

Korak 6: Promovisite svoje gigove pomocu alata za promociju koji nudi Fiverr, dijeljenje na drustvenim mrezama, ucesce u diskusijama i odgovaranjem na zahtjeve kupaca.

Korak 7: Budite azurni i odgovarajte na poruke potencijalnih kupaca. Budite ljubazni i brzi u odgovoru. Prilagodite svoju ponudu prema njihovim zahtjevima i budite spremni pruziti dodatne informacije o usluzi. Ako skolpite dogovor sa kupcem, zavrsite projekat u dogovorenom roku, kupac ce prihvatiti i bice vam placeno.

Placanje se vrsi putem Payoneer-a ili Paypal-a.

Kako se registrovati na Payoneer ili Paypal.

To je to πŸ™‚

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *